Nejlepší špízy v troubě Pohlreich

Nejlepší špízy v troubě Pohlreich
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    1 hod
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    1 hod 20 min

Protože letních a jednoduchých jídel není nikdy dost, rozhodla jsem se přidat i recept na jednoduché špízy (ražniči) z trouby.

Nejlepší špízy v troubě Pohlreich jsou klasické špízy, které si můžete připravit z kuřecího, krůtího nebo vepřového masa. Špíz se klasicky skládá z masa, uzeniny a zeleniny. Pokud špízy připravuji v troubě, tak je peču společně s přílohou – bramborami. Samozřejmě si špízy můžete i ugrilovat na grilu. Popíši jak dělám ražniči já, ale každý si na ně může dát své oblíbené suroviny. Doporučuji na špíz přidat i plátky slaniny, které by měly být vždy u masa, takto jsem to viděla v pořadu šéf na grilu od pana Pohlreicha. Maso se pak nevysouší.

Suroviny na nejlepší špízy v troubě Pohlreich

  • vepřové maso
  • rostlinný olej
  • 2 stroužky česneku
  • červená cibule
  • klobása podle chuti
  • grilovací koření
  • brambory příloha
  • podle chuti: červená paprika, slanina, žampiony

TIP: Sice jsem na fotografii nedělala špíz s paprikou, protože je děti nejí, ale doporučuji vám papriku přidat. Pokud zvolíte červenou a žlutou, tak budou špízy krásně barevné.

Suroviny na nejlepší špízy v troubě

Postup přípravy nejlepších špízů z trouby Pohlreich

  1. Postup přípravy je naprosto jednoduchý, nejprve si nakrájejte vepřové maso na kostky. Kdo nemá rád vepřové maso, může použít kuřecí.
  2. V menší misce si smíchejte zhruba 7 lžic olivového oleje s grilovacím kořením a prolisovaným česnekem. Převážnou část marinády použijte kostky masa, aby bylo naložené ze všech stran. Zbytek marinády nechte na potření. Klidně maso marinujte přes noc v lednici.
  3. Červenou cibuli a papriku si nakrájejte na větší kusy a klobásu na středně tenká kolečka. Nyní vezměte špejle na které postupně na střídačku napíchávejte připravené suroviny.
  4. Brambory si oloupejte a nakrájejte a dejte je do 1/2 pekáčku. Špízy vyložte na druhou polovinu špekáčku a ještě brambory i špízy potřete zbytkem marinády.
  5. Troubu si předehřejte na 180°C a pečte špízy zhruba 45 minut. Vyndejte jakmile jsou brambory krásně zlaté a maso se zeleninou dostatečně opečené.
  6. Špízy podávejte s bramborami a domácí tatarskou omáčkou.

Chutnaly vám nejlepší špízy z trouby? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • JindroCh

      Výborné a lehké jidlo?

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.