-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření1 hod
-
Porce4
-
Celkový čas1 hod 20 min
Protože letních a jednoduchých jídel není nikdy dost, rozhodla jsem se přidat i recept na jednoduché špízy (ražniči) z trouby.
Nejlepší špízy v troubě Pohlreich jsou klasické špízy, které si můžete připravit z kuřecího, krůtího nebo vepřového masa. Špíz se klasicky skládá z masa, uzeniny a zeleniny. Pokud špízy připravuji v troubě, tak je peču společně s přílohou – bramborami. Samozřejmě si špízy můžete i ugrilovat na grilu. Popíši jak dělám ražniči já, ale každý si na ně může dát své oblíbené suroviny. Doporučuji na špíz přidat i plátky slaniny, které by měly být vždy u masa, takto jsem to viděla v pořadu šéf na grilu od pana Pohlreicha. Maso se pak nevysouší.
Suroviny na nejlepší špízy v troubě Pohlreich
- vepřové maso
- rostlinný olej
- 2 stroužky česneku
- červená cibule
- klobása podle chuti
- grilovací koření
- brambory příloha
- podle chuti: červená paprika, slanina, žampiony
TIP: Sice jsem na fotografii nedělala špíz s paprikou, protože je děti nejí, ale doporučuji vám papriku přidat. Pokud zvolíte červenou a žlutou, tak budou špízy krásně barevné.
Postup přípravy nejlepších špízů z trouby Pohlreich
- Postup přípravy je naprosto jednoduchý, nejprve si nakrájejte vepřové maso na kostky. Kdo nemá rád vepřové maso, může použít kuřecí.
- V menší misce si smíchejte zhruba 7 lžic olivového oleje s grilovacím kořením a prolisovaným česnekem. Převážnou část marinády použijte kostky masa, aby bylo naložené ze všech stran. Zbytek marinády nechte na potření. Klidně maso marinujte přes noc v lednici.
- Červenou cibuli a papriku si nakrájejte na větší kusy a klobásu na středně tenká kolečka. Nyní vezměte špejle na které postupně na střídačku napíchávejte připravené suroviny.
- Brambory si oloupejte a nakrájejte a dejte je do 1/2 pekáčku. Špízy vyložte na druhou polovinu špekáčku a ještě brambory i špízy potřete zbytkem marinády.
- Troubu si předehřejte na 180°C a pečte špízy zhruba 45 minut. Vyndejte jakmile jsou brambory krásně zlaté a maso se zeleninou dostatečně opečené.
- Špízy podávejte s bramborami a domácí tatarskou omáčkou.
Chutnaly vám nejlepší špízy z trouby? Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews